GRAVITY SKETCH SANAL GERÇEKLİK GÖZLÜĞÜ
Sanal Gerçeklij Gözlüğü Nedir?
Sanal gerçeklik gözlüğü, kullanıcıların kendilerini özel olarak hazırlanmış bir sanal ortamda hissetmelerini sağlamak için başa takılarak kullanılan bir cihazdır ve sanal gerçeklik gözlüğü takıldığı anda mevcut ortamdan tamamen izole eder. Sanal gerçeklik gözlüğü, insanların fiziksel olarak bulunamayacakları ortamları, sanki oradaymış hissi oluşturarak etkileşimli bir şekilde deneyimleyebilmelerini sağlar.
SANAL GERÇEKLİK GÖZLÜĞÜ KULLANIM ALANLARI:
Sanal gerçeklik teknolojisinin başta oyunlar ve eğlence sistemleri olmak üzere çok geniş bir kullanım alanı bulunur.
- Tıp öğrencileri için sanal ameliyat ya da askeri eğitimler için tatbikat gibi kullanım alanları dışında özellikle eğitim uygulamalarında öğrencilerin sanal bir dünya içinde etkileşimli olarak derslere katılması da eğitim kalitesini artırır.
- Müşteriler henüz başlamamış bir inşaat projesinde binanın bitmiş halinin içinde sanal olarak dolaşabilir.
- Tarihi mekanlar ve müzeler dünyanın her yerinden sanki oradaymış gibi gezilebilir.
- Uçuş simülasyonlarında pilotların eğitimi sanal gerçeklikle sağlanabilir.
- Mühendislik ve tasarım alanlarında bir prototip yapmadan ürünün sanal ortamda denenmesi gibi konularda da sanal gerçeklik teknolojisi kullanılabilir.
- Spor müsabakalarını izlemek için fiziksel olarak alanda bulunmadan 3 boyutlu seyir keyfi yaşanabilir.
- Üretim, montaj, bakım ve onarım gibi alanlarda çalışan elemanlar gerekli olan teknik eğitimleri sanal gerçeklik ortamında alabilir.
- Çizim, tasarım işleri ile uğraşan kişilerin iki boyutlu platformlar üzerinde oluşturdukları çizimleri, projeleri sanal bir ortamda üç boyutlu olarak oluşturmalarına olanak sağlar. Tasarımcılar projelerini Gravity Sketch programı üzerinden oluşturabilir.
GRAVITY SKETCH NEDİR?
Gravity Sketch, çizim tasarım işleri ile uğraşan kişilerin iki boyutlu platformlar üzerinde oluşturdukları çizimleri, projeleri sanal bir ortamda üç boyutlu olarak oluşturmalarına olanak sağlamaktadır.
Gravity Sketch, aslında tasarımcının oluşturmuş olduğu bir çizim ile bu çizimden ürün oluşturma aşamasında gerçekleşen süreyi kısaltarak aslında hem çizim hem tasarım hem üç boyutlu görünüm gibi işlevleri bir arada ve kısa süre içerisinde oluşturmaya imkân tanımaktadır. Gravity Skecth uygulaması, sanal gerçeklik gözlüğü ile eş zamanlı çalışabilen touch kumandalar kullanılarak oluşturulan kılavuz çizgilerin içindeki alandan çıkmadan, sanal dünya içinde 3 boyutlu tasarımlar yapmayı sağlamaktadır.